16 d’ag. 2011

La farsa de l'examen de català a l'Institut Metropolità del Taxi

Farsa, aquest és el qualificatiu més escaient per a l’examen de llengua que es va treure de la màniga l’Institut Metropolità del Taxi (IMT).

Amb el seu encara gerent al capdavant Miguel Ángel Martín López; el mateix militant socialista que va insultar greument via Facebook la directora de TV3 Mònica Terribas mentre entrevistava José Montilla. Llavors era president de l’IMT el també socialista Francisco Narváez Pazos.

Entre ahir i avui diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò dels resultats de les proves de llengua que han realitzat els aspirants a taxistes. Es sorprenen que casi la meitat dels aspirants hagin suspès la prova de llengua i apunten que els aspirants eren majoritàriament ciutadans paquistanesos i marroquins.

Aquesta prova de llengua la va instaurar a correcuita l’IMT quan en diferents mitjans de comunicació van sortir queixes d’usuraris, tertulians i periodistes del poc coneixement de català, i en menor quantia castellà, que tenien els nous taxistes a Barcelona.

L’IMT, i ho tinc comprovat, funciona a cop de titular i només quan els problemes del taxi salten als mitjans de comunicació prenen algunes mesures. I com a bons càrrecs polítics designats a dit pel partit de torn que son, intenten fer trampes.

Si la llei diu que les dues llengües són de coneixement obligatori perquè a l’examen es pot escollir fer-lo només en una llengua!?

No acceptar que l’usuari faci us de qualsevol de les dues llengües per les indicacions necessàries està tipificat com a falta lleu a l’article (Infraccions lleus) 54.10.e

I al capítol 10, Article 9.18 es considera un dret de l’usuari expressar-se en les comunicacions amb el conductor en qualsevol de les dues llengües.

I la segona trampa, l’examen és oblitarori per la gent que “provingui de països on la llengua oficil no sigui ni el català ni el castellà”, què vol dir això? Doncs que si venen de Bolívia, Colòmbia, Xile, Argentina, Equador… no han de fer l’examen i poden perfectament treballar de taxistes a Barcelona sense saber un borrall de català, ja que en aquells països el castellà és llengua oficial... Olé trampa!..."Nada por aquí, nada por allá...alehop!".

I, és clar, tots els paquistanesos, marroquins, georgians… ciutadans que venen de països on el castellà no és llengua oficial i si han de fer l'examen escolleixen el castellà. Recordem que el nivell de castellà que se'ls exigeix és només el B1 (Bàsic).

Fàcil oi?

A “El Pais” afirmen que el sou d’un assalariat està estre 1.200 i 1.500€, és cert. El que no esmenten és que son necessàries jornades laborals de 12 hores 5/6 dies a la setmana per aconseguir-los. 

I en molts casos amb contractes de mitja jornada, en el que és un flagrant cas d’estafa a la Seguretat Social per part dels patrons que s’aprofiten de la desesperació, el desconeixement i l’angoixa per l’atur dels conductors nouvinguts.

Màniga ampla pels explotadors del taxi amb el beneplàcit i la inestimable ajuda de l’IMT.

El gerent de l’IMT cobra més de 100.000€/any i la directora de serveis més 90.000€/any.

Amb aquests sous i amb les responsabilitats que tenen, veient com han deixat el sector haurien de poder ser jutjats per deixadesa de funcions.

Porten molts anys fent-ho d’aquesta manera tan barroera, i així ens trobem ara amb un sector on la qualitat del servei cada cop és pitjor i on un client paga exactament el mateix si el porta un taxista brut, maleducat, que no l’entén, que no coneix la ciutat i que porta el taxi fet una merda que un altre que s’esforça i intenta ser un bon professional.

Quina empresa dirigida per persones que es juguen el seu patrimoni contractarien personatges tan incompetents com aquests!?

2 comentaris:

  1. Sólo me queda que decirte que te felicito,yo no lo hubiera explicado mejor, esa es la realidad del taxi barcelones.

    ResponElimina
  2. Si ja ha canviat el Govern municipal de Barcelona, com és que encara hi són aquests del PSC a l'IMT?

    Doneu-vos una volta per la parada de l'Hotel Vela i trobareu els paquis reunits. Com que només porten estrangers i dominen l'anglès segur que ningú no es queixa, però si aquests estrangers els hi pregunten per Barcelona o Catalunya, imagineu-vos quines patranyes els hi deuen explicar

    ResponElimina