10 de juny 2011

Columna publicada al Diari de Sant Cugat, 10/6/11

“Smart City”

Sant Cugat del Vallès, Pins del Vallès o San Cucufato, diferents denominacions en funció de les diferents situacions històriques. Ara sembla que toca ser "Smart city" o "Business friendly".


“Smart City” del Vallès no sona malament, els que hi viuen que seríen "smarcitencs" i aquest diari seria "l'Smart City Journal".

He llegit en que consisteix ser  "Smart City" i és força interessant; com a treballador del sector serveis estic totalment a favor d'aquest tipus de ciutats.

Al mateix temps recolzo l'estratègia de ser "Business friendly", em sembla una gran aposta a mig/llarg termini, i la proba la tenim en la situació econòmica actual. Però, sincerament, algú es pensa que aquests anglicismes ens fan més “cool”?

Potser per segons qui parlar de Brainstorming o Morning meeting és modern, per mi no. Em sembla donar més importancia a l'embolcall que al contingut, i en aquests casos el més important és el contingut.

Potser arribarà un dia en que els divendres, a part de poder anar a l'oficina vestits “casual” no es podran dir anglicismes. I veuran que si en comptes de fer una Morning meeting fan una reunió matinal, les decisions que es prenguin seran igual de bones o dolentes en funció tan sols de la vàlua i la capacitat de les persones que hi assisteixen.

Aplaudeixo l’estratègia, però amb segons quins anglicismes,a ulls de molta gent ens podem acabar convertint en Sant "Caguai" del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada