18 d’abr. 2012

Depèn del Trivial

Aquest és el primer article que em publica una revista de tirada estatal, "El Ciervo", www.elciervo.es.

El tema NO era lliure, tenia de tractar sobre la "Cultura general".

Aviam què us sembla...



Depèn del Trivial



Cadascú interpreta de diferent manera el què és la cultura general; el què per un estudiant d’economia és saber qui és George Soros i on és Davos per un informàtic és conèixer on es va graduar Steve Jobs o per una “choni de Castefa” (Pujol dixit) és saber quin any es va emetre la primera edició de “Gran Hermano”. Impossible unificar criteris..


El que està clar és que el concepte evoluciona, i si no em creieu, feu una partida al Trivial.. que fa quatre dies havies de saber les preposicions d’una tirada i conèixer 3 obres de la generació del 27 i ara has de saber quin any es va llençar el primer Iphone o quina energia consumeixen els motors híbrids.


I la rematada ve quan treballes en un sector on es parla amb l’estudiant d’economia, l’endemà l’informàtic i l’altre la de “Castefa”, llavors si que has de tenir paciència i uns mínims coneixements per no acabar afirmant convençut que George Soros va participar a “Gran Hermano” o que Steve Jobs es va graduar a Davos.


No estaria de més que alguna ment privilegiada inventés un mecanisme que et deixes escollir el tema de conversa quan puges a un taxi. M’explico: Que el client un cop acomodat a l’interior pogués pulsar uns botons que portarien al capçal i escollir si vol que el tema de conversa sigui un o l’altre, i en funció del grau de dificultat que tingues pel conductor seguir el tema escollit, poguéssim demanar ajut que ens arribaria a traves d’un auricular.


Seria un negoci rodó, el passatger sortiria content perquè ha pogut tenir una conversa sobre el que ell considerava que era cultura general i el conductor feliç perquè s’ha enriquit amb uns coneixements que no tenia abans de què el passatger premés el citat botó. Tot i que no descartaria un seient que sortís propulsat (estil al dels avions F16) per quan la pressió sigui inaguantable..


Podríem diferenciar entre cinc grans blocs: Tecnologia, Teatre/Cinema, Esports, Geografia, Actualitat. Quin dels blocs escolliríeu vosaltres? Jo, si voleu que us doni el meu pronòstic, crec que els botons que abans es gastarien serien els d’actualitat i esports.. Però això si, sempre i quan quedes exclòs el tema “crisi”, perquè avui en dia si de veritat vols demostrar que tens cultura general has de saber què és la prima de risc, l’objectiu de dèficit i el canvi dólar/euro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada