31 d’oct. 2012

Article publicat al Diari de Sant Cugat el 03/08/2012

Sant Cugat en flames.

Ja han cremat 2,000 hectàrees i l'incendi continua descontrolat. Ja afecta la totalitat del parc de Collserola en una catàstrofe sense precedents al Vallès.

Dijous tarda conductors que baixaven l'Arrabassada van donar l'avís als serveis d'emergència, el vent va fer que les flames s'escampessin sense cap tipus de control pel parc de Collserola, de seguida es va veure la magnitud de l'incendi i es va haver de desallotjar Les Planes i La Floresta. 

Els veïns van haver d'abandonar casa seva mentre ploraven desencaixats veient com cremava casa seva.

Centenars de veïns van passar la nit al PAV-3 on centenars de voluntaris col.laboren amb els sereis d'emergències.

L'incendi ja crema el 50% de la superfície de Valldoreix i la totalitat de la Torre Negra, on les flames s'han escampat cap al terme de Cerdanyola per la zona del camí de Can Borrell. El conseller de Territori i Sostenibilitat, veí de la zona, declarava: "És l'incendi més devastador que es recorda" i el conseller d'Interior es mostra "desolat per la magnitud de l'incendi, és un miracle no haver de lamentar fins al moment víctimes mortals.." 

L'alcaldessa demanarà la declaració de Sant Cugat com a "zona catastròfica".

Per sort és una crònica fictícia, escrita per un taxista sota l'aparell de l'aire condicionat.. Que no passi a ser una realitat redactada pels periodistes locals mig ofegats pel fum i encesos de ràbia al peu del canó només depèn de nosaltres.

El 40% de la superfície de Sant Cugat és zona forestal, i sovint per no embrutar els cendrers dels flamants cotxes es comet la inconsciència de llençar la cigarreta per la finestra.

Que la tragèdia de l'Alt Empordà ens faci reflexionar a tots..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada